Mal med varm voks – forårskursus 21. maj 2015

Last minute pladser nu med 20% rabat. Du kan være med til det hele for 400,- kr

Voksmaling er hot! Det er sjovt! Det er vildt! Det er levende! Det er ukendt for mange! Skal du prøve? Eller har du prøvet og har lyst til at udforske flere teknikker? Der er noget for alle, hvis du er med til sjov og kreativ voksleg torsdag den 21. maj.

Tag vennen, veninden, naboen, mormor, datteren, svigerinden eller en helt anden under armen og nyd en inspirerende aften, hvor kreativ maling er i centrum. Og det er helt uden pensel! Men med varm og levende voksfarve.

Dato og tid: torsdag den 21. maj 2015, 18:30-21:30
Sted: Gulddysse Kulturgård, Gulddyssevej 70, Gundsømagle
Pris: 450,- kr incl. alle materialer, udstyr og undervisning. Kaffe/the og snacks i pausen. PSST!!! Last minute pladser sælges for kun 400,-, du får 20% rabat
Tilmelding: tilmeld dig ved at købe billet på www.billetto.dk/varmvoks

Det kræver ingen forudsætninger udover nysgerrighed. Alle kan være med!
  
Gammel teknik med nyt liv
Encaustikkens/voksmalingens historie går helt tilbage til tiden før Kristi fødsel, hvor græske kunstnere mestrede denne kunst. I dag har voksmaling fået fornyet interesse med nye redskaber og teknikker. Du kommer til at prøve at male voks med varmeplade, voksjern og vokspen. Redskaberne bruges til at smelte farve fra bivoksblokke til papir. Voksen opfører sig næsten som stearin – lige så snart det møder varme, bliver farven levende igen, mens den hurtig tørrer og bliver fast, når varmen forsvinder. Det gør voksmaling helt unikt, da al farve og billeder kan blive levende igen, igen og igen – modsat fx akryl og olie. Samtidig bliver det også et særligt udtryk med lag på lag. Når et voksværk er færdigt og tørt, kan det pudses med blød klud og farven bliver blank.

Du kommer til at arbejde med forskellige illustrationer, effekter og kompositioner, marmorering af baggrund mm. Og du får naturligvis alle dine værker med hjem. Har du lyst til at lege videre derhjemme, kan du købe alt udstyr til at starte op, hos mig.

Hotplate basics for use with encaustic wax Chaotic Abstract - an encaustic art project to help you learn the skills
At arbejde med voks
Jeg har arbejdet med voks siden 2011, hvor jeg pludseligt og uventet stødte på det i et galleri i Roskilde. Og jeg var solgt fra starten! Jeg er vild med det levende voks, de helt specielle effekter og hvordan lagene vokser frem. Jeg har prøvet en masse teknikker og undervist mange i voksmaling. Det skaber masser af begejstring hver gang. Er ud nysgerrig, så se flere voksmalerier her. Jeg maler også med akryl og udstiller rundt omkring i Danmark. Næste udstilling med voksværker er i Støberihallen i Hillerød fra 7. april til 29. maj 2015.